Sarafovobg.net

Bevеrly Hills of Burgas

Новини / Статии

Сарафово

Бургас

Новини, Сарафово, Бургас
Нов офис на Еконт в Бургас – кв. Сарафово. За улеснение и удобство на жителите на квартал Сарафово в Бургас Еконт открива първия си офис в района. Достъпни са всички куриерски и пощенски услуги в цялата страна, както и в Румъния, Гърция, Великобритания, Белгия, Унгария, Словения и Чехия. Гарантираме , че ще бъдете обслужени с усмивка, бързина и професионализъм. Адрес на офиса: гр. Бургас, кв. Сарафово, ул. Ради Николов 30 e-mail: burgas_sarafovo@econt.com телефон: 0879396070, 0879396071 Работно време: понеделник – петък: от 09:00 до 18:00 ч събота: от 09:00 до 13:00 ч Повече информация: - на безплатен телефон 0 8001 8001 - в skype: econt-bg - www.econt.com                     Група по ТАЕ БО в Сарафово Молчето - ул.Брацигово 16 А Всеки понеделник от 14:00 ч. и сряда от 18:10 ч. - ВХОД: 6 лв.                     Група по йога в Сарафово Молчето - ул.Брацигово 16 А Всеки понеделник от 20:00 ч. и сряда от 19:00 ч. - ВХОД: 7 лв.                    

Статии и новини за Сарафово
» Разходка Сарафово Бургас / Бургас Сарафово

» почивка на море в Сарафово Бургас

» Обиколка на Бургаския залив

» Планирайте почивката си в Бургас - Сарафово

» Градините на Сарафово КонкурсСарафово отгоре

Снимки от самолет - Kiryaz Kiryazoff

Дата: 2015-02-04
Фестивал на пясъчните скулптури 2014

Burgas Sand Sculptures Festival 2014

Burgas Sand Sculptures Festival 2014
Повече информация
Карта

Дата: 2014-07-22
Лековита вода блика в Сарафово?

Археолози изровиха средновековна църква до брега на военния дом

Археолози изровиха средновековна църква до брега на военния дом Археолози откриха много старо аязмо в Сарафово, за което се предполага, че е с лековита вода. Изненадващата находка се появила на метри от брега при разкопки на римската крепост във военната почивна станция, която бе оголена от морската буря през зимата.
Проби от водата били дадени на специализираните институции, за да проверят състава й.
Според археолозите обаче ручеят най-вероятно е лековит, тъй като неслучайно аязмо било вградено в параклис, построен върху ранно-християнска църква от 4-5 век. На останките от нея се натъкнали археолозите от експедицията начело с доц. Людмил Вагалински.
Храмът датира от 4-5 век и е бил с богата украса. За това свидетелстват намерените пъстра мозайка в пет цвята и стенописи на светци с гръцки надписи. При строежа на църквата били вградени и дялани каменни блокове, за които се предполага, че са взети от друга антична сграда.
Според археолозите храмът в Сарафово е бил разрушен през 12 век и по-умален вид като параклис с аязмо.
При разкопките в Сарафово са открити още останки от стени на голяма римска сграда от 2-3 век.

Димитър Русков, 24 ЧАСА, Вторник, 19 юни 2012 г., брой 116 (709)

Дата: 2012-07-02
Намериха каменен саркофаг от римско време във Военната база в Сарафово

Древна римска стена край Сарафово

Древна римска стена край Сарафово Намира се между Сарафово и Военната почивна станция

Димитър Николов веднага е пристигнал на мястото, военните не допускат никой друг до археологическата находка

Зидове от древна постройка, вероятно от римско време са били разкрити по време на вчерашната морска стихия в почивната военна база в Сарафово. В морето точно пред Военната база в Сарафово е забелязан и каменен саркофаг. В района на откритата римска постройка са намерени още и необичайно едри животински кости.

Ненадейното откритие, за което до днес никой не е подозирал е станало след като бурното море е свлякло част от земните маси в базата. Днес сутринта служителите на военното министерство се натъкнали на зидовете на римска сграда. Според кметът на Община Бургас Димитър Николов, който веднага е пристигнал на мястото, на терена освен зидовете, ясно се вижда изградената древна канализация, както и части от делви и грънци.

Кметът ще запознае със случая премиера Бойко Борисов и ще разговаря за осигуряването на средства за археологически разкопки на терена.

Намериха каменен саркофаг от римско време във Военната база в Сарафово

Намериха каменен саркофаг от римско време във Военната база в Сарафово

Намериха каменен саркофаг от римско време във Военната база в Сарафово

Дата: 2012-02-12
Почивка в Сарафово

Възможностите на квартала за отмора от работното ежедневие

Целта на сайта е информативна и има за задача да ви представи възможностите за почивка в бургаския квартал Сарафово -много малък, но чаровен курорт с големи възможности за евтина, но качествена почивка, където можете да отседнете през всеки един сезон на годината във връзка с вашата почивка на море или командировка до Бургас и региона. Тук можете да разгледате както хотелите, така и квартирите, които предлагат богато разнообразие на услуги на достъпни цени за. Изберете вашеия хотел или квартира. Спестете време и пари като се обадите на хотели в сарафово още сега! Обадете се и резервирайте! Очакваме ви!

Дата: 2010-11-25
Презентация на историята на читалището на квартал Сарафово

Навърши се годишнина от създаването на читалището в квартал Сарафово

Навърши се 80 годишнина от създаването на читалището в квартал Сарафово. Може да изтеглете презентация на събитието на линка по-долу: Презентация Сарафово Читалище /PPT sarafovo/

Дата: 2009-11-24
Сарафово с нов приморски парк

морска градина разположена между плажните ивици и първа линия хотели и къщи

В проекта за приморски парк в квартал Сарафово се предвижда изграждане на амфитеатър, спортни съоръжения, както и универсално и голф игрище, множество зелени алеи, спа центърове, дискотеки и заведения. А самото изграждане и функционирането на всички тези атракциони бе цел на проекта, благодарение на него един ден ще бъдат разкрити още много работни места в сферата на туризва в кв Сарафово. Новата визия на бургаския квартал ще повиши също така цените на имотите, и на предлаганите туристически услуги. За момента имаме представен и удобрен проект от Община Бургас за крайбрежния парк. Кметът на Бургас и главният архитект обсъдиха проекта с жители на Сарафово. Според мнозина така районът ще продължи да се специализира за туризъм и рекриация, според други това би увеличило желанието за трайно заселване.

Дата: 2009-09-27
Spirit of Burgas

Хотели в Сарафово за най горещия плажен музикален фестивал в Европа

Бургас бе отново домакин на уникалния по рода и мащабите си музикален фестивал на открито в партньорство сMTV. "Spirit of Bourgas". Фестивалът както всички видяхме има потенциал да се превърне в едно от най-горещите музикални събития в Европа. Това бе заявено от кметът на Бургас и наистина вече за втора година уникалния фестивал привлече изключително много посетители от всички страни. Бургас е най-подходящото място за организирането на подобен музикален фестивал. Благодарение на това събитие ще привлечем вниманието на много туристи и Бургас се развива от много време в такава насока. "Spirit of Burgas" се проведе 14 до 16 август на Централния бургаски плаж. Събитието е винаги организирано по модела на най-реномираните европейски фестивали на открито. "Spirit of Burgas" е наистина многожанров и обхваща различни аудитории. В събитието Spirit of Burgas участват както хитови банди, така и групи, оставили трайни следи в световната музика, много изгряващи супер изпълнители. Шоуто е невероятно и трябва да се види от всеки любител на музиката. Видео клип на събитието:


Spirit Of Burgas 2009 Трейлър Бургас Хотели
Uploaded by zamakat - Discover new destinations and travel videos.

Дата: 2010-10-20

» Обръщение на новия директор на ОУ "Хр. Ботев"

» ЕТ Даниел дарява на Сарафово 100 бряста. Започна озеленяване на детската градина, училището и приморски парк "Сарафово" от организаторите и спонсорите на конкурса "Градините на Сарафово".

» ЕТ Даниел - Озеленява Сарафово

» АКВАМАТ 2000 стават спонсори на конкурса на "Градините на Сарафово".

» Музикална школа - кв. Сарафово. Кратка история за 20 години школа по пиано в кв. Сарафово